Andrei Năstase și echipa a depus câteva contestații în care semnalează încălcări ale legilației depistate în mai multe secții de votare. Potrivit unui comunicat de presă al partidului, persoane neidentificate au întocmit și depus mai multe cereri din numele unor persoane, solicitând votarea prin intermediul urnei mobile.

„De asemenea în cadrul secției de votare nr. 290 din Budești, au fost depuse cererile din numele lui Boboc C., Crudu M., Cliciuc I., Cotorobai M., Buga L. care au fost scrise de una și aceeași persoană, încălcându-se astfel, prevederile art.60 alin.(4) din Codul electoral, care stabilește că, în cazul în care alegătorul, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul de votare, biroul electoral al secţiei de votare desemnează, la cererea scrisă a acestuia, cel puţin 2 membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze”, se menționează în comunicatul Platformei DA.

Menționăm că și observatorii Promo-LEX au semnalat că la o secție de votare din sectorul Rîșcani, două persoane diferite au depus cereri de votare la locul aflării pentru unul și același alegător. La o altă secție din același sector, au fost aduse și înregistrare, de către o persoană care s-a prezentat drept asistent social, 12 cereri privind votarea la locul aflării. Deși președintele secției a înregistrat cererile, observatorii nu au fost de acord cu această decizie.