Andrei Năstase, candidatul comun al PPDA, PAS și PLDM, la fotoliul de primar, a oferit primele declarații în calitate de primar al municipiului Chișinău în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

„A fost întrebat de ce este rezervat în emoții la afișarea rezultatelor, acesta a menționat: „Sigur că am trăirile mele, am bucuria mea. Am așteptat și mai aștept finalizarea numărătoarei, să mă pot bucura împreună cu toată lumea bună, împreună cu toți chișinăuienii, cu locuitorii din suburbii, așa sunt eu. Lucrurile merg într-o direcție bună. Eu sunt încrezător că în iarnă noi suntem în stare să facem o figură și mai puternică, și mai frumoasă, dar pentru asta, avem nevoie de muncă, muncă și iar muncă, avem nevoie de unitate, avem nevoie de consolidare de eforturi”, a declarat Năstase.

„Mă vedeți mai rezervat, deoarece de mâine iar se începe muncă, pe mai multe planuri. Trebuie să ne fortificăm și ca forțe politice, pentru că fin alegerile parlamentare, și eu nu am spus niciodată că noi nu vom implica să câștigam și acea partidă, dar și pe de altă parte sunt și grijile oamenilor, deoarece au probleme care trebuie să fie rezolvate cît se poate de urgent”, a mai adăugat Năstase.

Candidatul PPDA a ținut să mulțumească tuturor celor care l-au susținut la aceste alegeri. Acesta a avut și un discurs pentru vorbitorii de limbă rusă în care le-a promis că va și primarul lor.

Reamintim că, după prelucrarea a 97,39% din procese verbale prelucrate, Andrei Năstase a acumulat 124.532 de voturi și deocamdată are 52,08%.