Să repare drumurile, să mențină ordinea în oraș și să îmbunătățească rețeaua de transport. Sunt principalele așteptări ale locuitorilor capitalei de la viitorul primar. Unii cred în continuare că noul primarul le va putea mări pensiile și salariile.

Locuitorii Chișinăului vor ca orașul să se schimbe. Doleanțele sunt diferite: parcări, rampe de acces pentru cărucioare și drumuri fără gropi.

„Sperăm să facă treabă, nu ca alții, numai vorbesc și nu fac nimic. Parcări cât mai bune și mai sigure pentru oameni și… drumurile, nu numai pentru un anotimp cum se face și în fiecare an tot fac drumuri și fac”.

„Pentru Chișinău – să facă asfaltul la Râșcani. Eu sunt o persoană slab văzătoare și asfaltul este foarte rău”.

„Amenajarea orașului cu piste de rampe pentru cărucioare. Pot să fie înguste, dar drepte, fără denivelări”.

„Să facă ordine, să nu fie aceste construcții ilegale, să fie mai curat în curțile blocurilor, acum este dezordine”.

„În primul rând, drumurile, în al doilea, să dezvolte sistemul de drumuri cumva, pentru că se construiesc multe blocuri noi și nu putem circula. În al treilea – să renoveze școlile”.

Unii chișinăuieni nu au idee care sunt atribuțiile primarului și îi atribuie sarcini ce aparțin autorităților centrale.

„Trebuie de rezolvat … bunăstarea oamenilor, asta este primul loc. Salarii mai mari, pensiile să mai mărească”.

„Am vrea să scadă prețurile la lapte, la produse de bază, pâine, lapte. Zahărul să nu coste 12 lei, spre exemplu, dar 7 lei, pentru a fi accesibil. Iată ce”.

„Pentru copiii noștri. Viitor să aibă, viitor. Nu știu ca primar, dar Guvernul nostru să facă pentru copiii noștri viitor”.

În total, în Chișinău sunt înregistrați 632 de mii de alegători.

Reporter: Felicia Crețu
Imagine: Tudor Bigu