Șeful statului Igor Dodon afirmă că în Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic și nu s-a votat competența managerială. El susține că victoria lui Andrei Năstase în alegerile locale va arăta caracterul populist și incompetența acestuia. Totodată, președintele țării a subliniat că socialiștii se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă în Capitala.

„Constatăm că în Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală. Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi”, a scris șeful statului pe o rețea de socializare.

Totodată, el s-a referit și la noul primar ales: „Pentru Andrei Năstase aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el”.

Amintim că, după numărarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%.