Mai mulți creatori de modă din Republica Moldova au participat la Săptămâna Modei „Strasbourg Fashion Week”, care a avut loc în perioada 29 mai - 1 iunie. Potrivit ministerului de Externe, creațiile din Republica Moldova au generat interesul publicului, dar și a profesioniștilor din Franța.

Pe parcursul evenimentului publicului au fost prezentate creaţiile designerilor Vivi Art Boutique Fashion, Ionel, Kassandruta, Creme Brulee, Georgette, Katea GRI şi Lia Fia, iar la seara de gală şi de închidere au fost expuse creaţiile autohtone sub numele de brand Julia Allert şi Lavielace. În cadrul defileurilor au fost servite de asemenea și vinuri autohtone.

Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei Corina Călugăru a mulţumit organizatorilor, autorităţilor locale ale orașului Strasbourg și partenerilor naționali, menţionând că tot în aceeaşi încăpere cu valoare istorică şi culturală a oraşului, Grande Salle de l’Aubette, cu puţin timp în urmă a fost găzduită expoziţia de covoare şi costume tradiţionale ale ţării noastre.

Delegaţia designerilor din ţară a participat la o serie de întrevederi cu jurnaliști și bloggeri, reprezentanți locali printre care Președintele Camerei de Comerţ, directorul local al rețelei franceze de magazine „Printemps”, preşedintele asociaţiei „Les Vitrines des Strasbourg,” în cadrul discuțiilor fiind abordate criteriile de acces pe piața franceză și perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale.

Foto: Strasbourg Fashion Week

Foto: Strasbourg Fashion Week

Foto: Strasbourg Fashion Week

Foto: Strasbourg Fashion Week

Foto. Vivi Art Boutique Fashion