Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, l-a felicitat pe Andrei Năstase cu victoria în alegerile locale din Chișinău și a spus că astfel au demonstrat că uniți putem învinge și că astfel vor câștiga și alegerile parlamentare.

Dragi chișinăuieni,

Astăzi am obținut o victorie importantă! Vă mulțumim că ați ieșit la vot și ați demonstrat că unitatea, corectitudinea și implicarea sunt mai puternice decât minciuna și ura. Le mulțumim, în mod special, susținătorilor și membrilor PAS. Fără voi nu ar fi fost posibilă această victorie. Curajul, responsabilitatea și dedicația voastră au zguduit din temelii regimul corupt.

Felicitări Primarului ales al Chișinăului, Andrei Năstase! Orice victorie înseamnă, în primul rând, o mare responsabilitate. Locuitorii Chișinăului merită o viață mai bună, un oraș european, bine administrat.

Această victorie a demonstrat că uniți putem învinge! Tot așa, împreună cu toți oamenii de bună credință vom câștiga și alegerile parlamentare”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Menționăm că, Andrei Năstase a fost candidatul comun al PAS și PPDA, iar după numărarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%.