/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Prima reacție a PDM-ului după victoria lui Năstase: „Am făcut un apel la cetățeni în timpul campaniei să dea un vot împotriva socialiștilor”

04 iunie 2018, ora 09:21

PDM a menționat că votul exprimat duminică, 3 iunie, de către locuitorii Capitalei a fost unul categoric pentru menținerea orașului pe calea de dezvoltare pro-europeană. „Chiar dacă votul a fost și unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din capitală este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspirații europene și cu dorință de modernizare”, se mai arată în mesaj.

„Sperăm ca, măcar după aceste rezultate, în CMC să aibă loc o schimbare de atitudine și să se lucreze pentru Chișinău, nu împotriva lui, sa se pună punct luptelor și intereselor politice de orice fel”, adaugă democrații.

Câștigul lui Năstase în alegeri este văzut de PDM „de bun augur pentru echilibrul de putere dintr-un stat, dar și pentru faptul că opoziția de dreapta are acum posibilitatea să-și asume o importantă responsabilitate și să muncească pentru oameni, să demonstreze rezultate prin acțiuni.”

Chiar dacă observatorii Asociației Promo-LEX au înregistrat mai multe nereguli în timpul procesului de vot, precum transportare organizată a alegătorilor, cazuri de votare în grup sau cazuri de prezență nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secțiilor de votare, democrații susțin că acestea sunt speculații. „Ce dovadă mai bună de alegeri libere poate să existe decât aceea că opoziția, care s-a plâns permanent de fraudare, le-a câștigat?! Este, de asemenea, un aspect din care se desprind concluzii importante după alegerile din capitală”, se mai menționează în mesaj.

Reamintim că, Andrei Năstase este noul primar general al municipiului Chişinău. Acesta a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său, Ion Ceban, de la Partidul Socialiștilor – 47,43%. Pentru Andrei Năstase au votat 129.432 de chişinăuieni, iar pentru Ion Ceban – 116.788. Conform datelor preliminare, la cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi au participat 248 674 alegători, ceea ce constituie 39,12% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale. Mandatul primarului ales este de un an, până la alegerile locale generale din 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram