/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Codreanu vine cu sfaturi pentru Năstase, iar șefii de direcții speră să fie păstrați în funcții de noul primar

missing
04 iunie 2018, ora 18:54

„La mine problema cea mai mare a fost că majoritatea oamenilor au scris cerere de plecare în concediu și au revenit peste o lună jumătate – două luni. Se simte lucrul acesta – a fost o perioadă foarte grea, dar eu cred că a fost o experiență,” a declarat Codreanu la ședința primăriei.

Codreanu spune că Năstase va trebui să se confrunte și cu aleșii din Consiliu Municipal. „Domnul Andrei Năstase va trebui să depună multă diligență și experiență ca să găsească consens și înțelegere în CMC, mai ales dacă luăm în considerație că în ultimele patru luni CMC nu s-a convocat, iar pe ordinea de zi sunt peste o mie de subiecte,” a adăugat Codreanu.

Întrebat dacă își va păstra funcția de viceprimar, Codreanu a răspuns: „Să vedem dorința mea, să vedem dorința primarului general care a fost ales de oameni, să vedem dorința fracțiunii PPEM în CMC cu cinci voturi, sunt mai multe necunoscute, astăzi încă nu pot să vă dau un răspuns final. Pe de altă parte, am inițiat niște proiecte pe care aș vrea să le duc la bun sfârșit, dar ca să fiu înțeles corect nu mă țin de fotoliu, urmează să avem o discuție să vedem dacă putem să lucrăm împreună sau dacă nu putem să lucrăm împreună,” a subliniat primarul interimar al Capitalei.

Contactat de TV8, viceprimarul Nistor Grozavu nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne spune cum va proceda el după venirea lui Andrei Năstase la Primărie. În schimb, șefii de direcții spun că își îndeplinesc atribuțiile de serviciu și cred că Năstase nu va avea motive ca să-i scoată din funcție.

„De ce trebuie să mă tem eu atâta timp cât îmi exercit bine funcția, nu înțeleg de ce ar trebui dumnealui să aleagă altă persoană,” ne-a spus prin telefon Ion Budiumov, șeful Direcției Locativ Comunale.

„Eu sunt deschis pentru colaborare. Sunt un om cu unele capacități, am un bagaj de profesionalism enorm și cred că în trei luni de zile am demonstrat că pot și percep și rezolv problemele, pentru că nu este chiar atât de simplu de activat la „Autosalubritate””, a menționat prin telefon Eugeniu Axentiev, directorul ÎM „AUTOSALUBRITATE”.

Potrivit legii privind Statutul municipiului Chișinău, primarul general are dreptul să numească, să modifice sau să suspende raporturile de serviciu sau de muncă, cu personalul Primăriei, dar și să stabilească atribuțiile viceprimarilor.

Reporter: Carolina Bețivu
Imagine: Xenofont Gherghelaș

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram