Bătălia pentru șefia capitalei a luat sfârșit, iar noul primar general a fost ales Andrei Năstase pentru care și-au dat votul aproximativ 53 la sută dintre cei care au participat la scrutin. Victoria lui Năstase a fost sărbătorită la sediul partidului, unde membrii staffului, dar și simpatizanții l-au așteptat cu flori, urale și șampanie. Și Maia Sandu a venit să-l felicite, amintindu-i să-și respecte promisiunile făcute în timpul campaniei.

După ce a făcut turul televiziunilor, Andrei Năstase a ajuns la sediul PPDA aproape de miezul nopții. Aici era așteptat de zeci de susținători și membri ai partidului. Unii au pregătit șampanie, iar alții au venit cu flori.

„Azi în capitală, mâine-n toată țara. Avem Primar.”

„Oamenii vor educație, oamenii vor drumuri, oamenii vor,” a declarat Alexandru Machedon, șeful staff-ului electoral al lui Andrei Năstase.

În sediu a fost întâmpinat și de Maia Sandu care, pe lângă felicitări, i-a amintit de promisiunile făcute în campanie.

„Domnul primar general a făcut angajamente serioase în această campanie și va trebui să muncească din greu ca să le îndeplinească, iar noi o să fim cu ochii pe el,” a spus Maia Sandu, președinta PAS.

Năstase a susținut și o conferință de presă, improvizată pe scările din fața sediului, iar întrebarea despre primul lucru pe care-l va face când va merge la primărie s-a lăsat cu glume.

„Voi intra pe ușa primăriei… Întâi de toate trebuie să facem o analiză la nivelul primărie a structurilor, a unităților din această instituție,” a declarat Andrei Năstase, câștigătorul alegerilor locale din Chișinău.

Acesta și-a exprimat speranța că va avea o bună colaborare și cu socialiștii din CMC. „Sper că vor pune umărul cu tot ceea pot. Au un grup de 19 mandate. Și ar putea să le pună în slujba oamenilor așa cum eu, împreună cu o echipă de oameni integri și profesioniști, ne vom pune în slujba oamenilor,” susține Andrei Năstase.

Proaspătul primar a mai menționat că nu are de gând să-i propună contracandidatului său vreo funcție în cadrul primăriei.

„Nu facem alianță nici cu Plahotniuc, nici cu Dodon, nici cu candidații lor”, a subliniat Năstase

Cât despre Ion Ceban, socialistul a ținut să-l felicite pe Năstase pentru scorul obținut și i-a dorit succes la implementarea programului său electoral.

„Vreau să-i zic domnului Năstase că îl voi aștepta zi de zi la primărie începând cu ora 8, sper să nu întârzie și urmează să vedem cum se vor schimba lucrurile în Chișinău în următoarea perioadă,” a declarat Ion Ceban.

După declarațiile lui Ceban, la sediul PSRM s-au stins luminile, iar presa a fost rugată să plece. Andrei Năstase va intra, oficial, în funcția de primar general, după ce Judecătoria Chișinău cu sediul Centru va examina toate procesele – verbale și va confirma, printr-o hotărâre, legalitatea scrutinului. Instanța are la dispoziție 10 zile de la prezentarea rapoartelor CEC.