/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Plahotniuc a plecat din nou în SUA. Este însoțit de vicepreședinții PDM, Candu și Cebotari

missing
05 iunie 2018, ora 10:30

Plahontniuc a avut luni o întâlnire cu congresmanul de Texas Pete Olson, care este și președintele Grupului parlamentar SUA – Moldova. Cei doi ar fi discutat despre cum „Republica Moldova lucrează în această perioadă pentru asigurarea alternativei energetice a țării”.

Alături de președintele PDM, Vlad Plahotniuc, la întâlnirea cu congresmanul american au fost prezenți vicepreședinții partidului Andrian Candu și Vlad Cebotari.

Reamintim că, la începutul anului 2018, PDM a încheiat un contract cu o companie de lobby din SUA. Este vorba de compania americană Cogent Strategies LLS, fondată de Kimberly Fritz. Aceasta este cel puțin a patra companie străină de lobby care promovează interesele Partidului Democrat. În doar doi ani, PDM a cheltuit peste un milion de dolari pentru serviciile de lobby.

Potrivit contractului semnat, Fritts va desfășura activități de cercetare și analiză a domeniilor prioritare pentru PDM, îi va consilia în probleme geopolitice, va dezvolta și va difuza materialele conexe și va desfășura activități de informare cu reprezentanții mass-media și organizațiile neguvernamentale. La solicitarea clientului democrat, americanii vor organiza întâlniri cu reprezentanții mass-mediei și organizațiile neguvernamentale.

Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de șase luni și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018. Acesta va rămâne în vigoare până la 30 iunie 2018. Servicii prestate de Cogent Strategies LLS vor costa PDM-ul 120 mii dolari (echivalentul a peste două milioane de lei), care vor fi plătite în două tranșe a câte 60 mii dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram