Un moldovean în vârstă de 33 de ani, supranumit „hoțul acrobat din Terme”, a fost reținut de forțele de ordine din Italia, fiind bănuit că a jefuit mai multe locuințe.

Potrivit presei din Italia, carabinierii erau de mai mult timp pe urmele bărbatului. Moldoveanul pătrundea în case prin ferestrele lăsate semi-deschise de la etajele superioare ale caselor. Pe lângă această tehnică, bărbatul practica și găurirea ușilor.

Carabinierii au reușit să îl rețină după ce în una dintre locuințe a pornit alarma de securitate, iar pe acoperișul casei cineva încercat să fugă. Pe acoperișul casei, forțele de ordine au găsit o geantă în care era ascuns un set de unelte pentru pentru intrarea în locuințe, precum și un burghiu.

În casa moldoveanului au fost descoperit mai multe brățări, coliere, inele și cercei. Mai mult decât atât, bărbatul a prezentat și documente false pe numele unui cetățean român, care locuia de mai mult timp în Italia.

Conaționalul nostru a fost aretat și este bănuit de furt în locuințe, deținerea de documente false, șederea ilegală pe teritoriul Italiei, precum și declarații false.