Alexandru Jizdan precizează că nu au fost date indicații pentru pedepsirea persoanelor care își lipesc abțibilduri cu mesaje împotriva scumpirii carburanților. Ministrul a precizat că se va dispune o anchetă internă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în cazul taximetristului amendat cu 300 de lei pentru abțibildul lipit pe parbriz.

„Este inacceptabilă abordarea, iar cazul urmează a fi examinat. Uneori mai există discrepanțe pentru că informația este elucidată diferit, iar noi cu părere de rău uneori întârziem să venim cu reacții și se consideră că noi ne justificăm, dar am fost informat imediat. Nu văd nici un motiv și nici prevederile legale nu prevăd pedepsirea oamenilor pentru așa ceva. Am să solicit IGP să vină cu precizări pe acest caz. Vreau să insist că nimeni din șoferii auto care au acest abțibild nu vor fi pedepsiți”, a declarat Alexandru Jizdan.

Menționăm că premierul i-a cerut explicații lui Jizdan, după ce un polițist a amendat un taximetrist  pentru că și-a lipit pe parbrizul automobilului un abțibild cu mesajul „Sunt împotriva creșterii prețurilor la carburanți”.