Un șarpe de aproape doi metri a fost văzut de polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei din Ungheni. Acesta atârna de o creangă. Uimiți, polițiștii de frontieră au imortalizat momentul.

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei de Frontieră, Raisa Noviţchi, reptila a fost văzută acum două săptămâni, în timp ce inspectorii patrulau zona Podului Eiffel, care leagă Republica Moldova de România, la aproximativ 200 de metri de Prut. Acolo accesul oamenilor de rând este interzis. Polițiștii de patrulare au făcut și o fotografie. Localnicii s-au panicat, dar specialiștii susțin că șarpele Esculap nu prezintă nici un pericol.

„Este un șarpe rar, specie rară, inclusă în „Cartea Roșie”. E ocrotit de lege, de stat. Este de-a lungul Nistrului, Prutului locuiește. Nu-s veninoși și e șarpele cu emblema medicinei. Biotopul lor sunt stâncăriile împădurite”, spune Vladimir Țurcanu, doctor în biologie la Academia de Științe.

„Esculap” este un șarpe neveninos din familia Colubride, răspândit în Centrul și Sudul Europei, inclusiv în România și Republica Moldova. Îi place căldura și preferă pădurile cu teren uscat și porțiunile însorite, coastele stâncoase cu tufișuri și ruinele cu vegetație. Este un șarpe mare care poate depăși doi metri.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!