/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Un șarpe imens, de doi metri, a fost surprins într-un copac de către polițiștii de frontieră de la Ungheni

missing
05 iunie 2018, ora 18:25

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei de Frontieră, Raisa Noviţchi, reptila a fost văzută acum două săptămâni, în timp ce inspectorii patrulau zona Podului Eiffel, care leagă Republica Moldova de România, la aproximativ 200 de metri de Prut. Acolo accesul oamenilor de rând este interzis. Polițiștii de patrulare au făcut și o fotografie. Localnicii s-au panicat, dar specialiștii susțin că șarpele Esculap nu prezintă nici un pericol.

„Este un șarpe rar, specie rară, inclusă în „Cartea Roșie”. E ocrotit de lege, de stat. Este de-a lungul Nistrului, Prutului locuiește. Nu-s veninoși și e șarpele cu emblema medicinei. Biotopul lor sunt stâncăriile împădurite”, spune Vladimir Țurcanu, doctor în biologie la Academia de Științe.

„Esculap” este un șarpe neveninos din familia Colubride, răspândit în Centrul și Sudul Europei, inclusiv în România și Republica Moldova. Îi place căldura și preferă pădurile cu teren uscat și porțiunile însorite, coastele stâncoase cu tufișuri și ruinele cu vegetație. Este un șarpe mare care poate depăși doi metri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram