/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/GRAFIC/ Expert: Când prețul la petrol a scăzut pe piața internațională, în Moldova adaosul petroliștilor era de 5-7 lei per litru

06 iunie 2018, ora 14:10

În perioada 2015-2017, reamintesc că anume atunci Moldova trecea prin cea mai profundă criză provocată de jaful miliardului, depreciarea valutei, însărăcirea populației, buget auster. Însă conjuctura energetică internațională a fost una extrem de favorabilă, prețul petrolului s-a redus de aproape 2,5 ori. A fost favorabilă, dar nu pentru noi. Anume în plină criză Petroliștii au profitat la maximu de noi. Drept rezultat Adaosul lor a atins cotele maxime istorice de 5-7 lei la litru. Din acest motiv moldovenii practic nu au resimțit ieftinirea petrolului pe plan internațional. Noi ne revoltăm de prețurile la Benzină doar când ele cresc, dar anume acum Petroliștii sunt cei mai corecți. Handicapul reglementării este că ANRE doarme exact când prețurile ar trebui să scadă iar în Moldova ele nu scad sau scad inadecvat de puțin”, a scris expertul pe o rețea de socializare.

În același comentariu, expertul se întreabă cine va răspunde pentru prețul benzinii din 2015-2017 și afirmă că ANRE are obligația să explice ce a fost în 2015-2016 și 2017. „Piața Produselor petroliere este reglementată? Atunci reglementată să fie!!! Cum e la gaz și energie electrică? Simplu. Supra-profiturile din anul precedent se deduc în anul următor, prin ieftinirea tarifelor. Hai ANRE gândește-te cum ne întorci banii”, a mai scris Ioniță.

Totodată, acesta a prezentat structura costului unui litru pe benzină din perioada 2013 și până în prezent, și cum a oscilat prețul petrolului și adaosul petroliștilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram