Poliția a reținut trei tineri cu vârste cuprinse între 23 și 25 de ani suspectați de implicarea în circulația ilegală a drogurilor. Pe numele acestora a fost emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Pe parcursul a trei săptămâni a fost documentată activitatea infracțională a unui grup de persoane care produceau și comercializau marijuana hidroponică, astfel, fiind reținuți doi bărbați, ambii domiciliați în mun. Chișinău, se anunță într-un comunicat MAI. În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat mai multe doze de marijuana hidroponică, pregătite pentru comercializare consumatorilor finali.

Ulterior, oamenii legii spun că a fost reținut liderul grupului, de la care au fost efectuate achiziții de control. În urma perchezițiilor efectuate, a fost ridicată marijuana în proporții mari, aproximativ 500 gr, mijloace bănești provenite de la achizițiile de control, precum și din realizarea ilegală a drogurilor, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la comiterea infracțiunii.

De la începutul anului 2018, polițiștii au ridicat peste 50 kg de droguri de origine vegetală, care sunt cele mai răspândite pe teritoriul țării.

Menționăm că, de la 1 iunie, pe întreg teritoriul Republicii se desfășoară operațiunea „MAC – 2018”, care are ca obiectiv prevenirea și combaterea consumului și traficului ilicit de droguri, în special celor de origine vegetală, depistarea și nimicirea plantelor cu conținut narcotic, identificarea persoanelor care le cultivă, toate aceste acțiuni fiind orientate să diminueze oferta de droguri către consumatori.