Un caz teribil s-a produs în familia unor moldoveni, aflați la muncă în Israel. Fetița acestora, de doar 1 și 2 luni, a fost găsită fără conștiință la grădinița pe care o frecventa din orașul Petah Tikva. Chiar dacă inițial, medicii care au venit să-i acorde primul ajutor nu au găsit semne de moarte violentă, circumstanțele morții fetei au atras atenția poliției. În timpul perchezițiilor grădiniței, poliția a găsit o cameră video, pe care angajații instituției preșcolare au considerat-o nefuncțională, dar care a scos la iveală cum a avut de fapt tragedia, scrie publicația locală Vesti.co.il.

Poliția a stabilit că de moartea micuței este vinovata o educatoare originară din Ucraina, în vârstă de 23 de ani, care locuia temporar în Israel. Aceasta a târât-o de mână pe micuța de un an, apoi a aruncat-o pe salteaua care era pe podea. După aceea, a acoperit copilul cu o pătură și s-a așezat pe ea. Ucraineanca a stat așa culcată pe fetiță, atenția fiind-ui dedicată smartphone-ului. În baza dovezilor colectate, ancheta a stabilit că moartea micuței a survenit ca urmare a acțiunilor suspectei.

Veniți la fața locului, medicii de la urgență au efectuat proceduri de resuscitare. Cu toate acestea, ajunși la spital, aceștia au fost nevoiți să declară moartea copilului.

Ulterior, poliția a reținut-o pe conducătoarea grădiniței și doi educatori din cadrul instituției. Aceștia sunt cetățeni ai Rusiei și Ucrainei, care temporar locuiau în Israel. Una din educatoare care calitatea de suspect.

Miercuri, 6 iunie, poliția a trimis în judecată dosarul în care dădaca figurează în calitate de suspectă pentru uciderea copilului.

După cum scrie sursa citată, părinții micuței s-au întors în Moldova pentru înmormântarea fetiței.

În cursul anchetei, poliția a avut o serie de întrebări cu privire la modul în care grădinița avea grijă de copii și în ce condiții aceștia erau supravegheați.

Chiar dacă tragedia a avut loc pe 24 mai, publicarea detaliilor din ancheta penală au fost interzise prin ordin judecătoresc. Doar după încheierea anchetei și a transferului de materiale acumulate în instanță au devenit cunoscute circumstanțele tragediei.