/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

/VIDEO/ Justiție „albăstrită”. Judecătoria Buiucani, „decorată” cu un banner al PDM. Reacția partidului: „N-a fost intenționat lucrul acesta”

missing
07 iunie 2018, ora 19:09

Sediul judecătoriei sectorului Buiucani a fost împodobit cu simbolurile Partidului Democrat din Moldova. Intrarea în clădire a fost acoperită cu un banner imens, astfel că cei care aveau treabă la judecătorie sau la pretura Buiucani puteau lesne să încurce dacă nu cumva au greșit adresa.

Billboardul anunța despre un Forum al Organizației Teritoriale de Partid. Am încercat să aflăm mai multe despre bannerul buclucaș. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari nu a putut să ne spună mai multe detalii despre evenimentul partidului. Acesta însă a declarat că amplasarea bannerului a fost o greșeală, iar imediat ce pozele cu el au ajuns în presă, a fost scos de pe clădirea care găzduiește și judecătoria Buiucani.

„Eu nu am intrat în detalii ce fel de forum a avut loc. Ideea este că cei care au afișat aceste bannere nu sunt specialiști în domeniu și nu au luat în considerație că în clădirea respectivă, pe lângă pretură se află și instanța de judecată. Evident că n-a fost intenționat lucrul acesta. Este o greșeală și dacă ați observat, imediat după ce a apărut informațiile respective, imediat a fost scos bannerul fiindcă a fost o greșeală tehnică”, spune Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco, nu a răspuns la telefon pentru precizări. Anterior, reprezentanții societății civile, dar și politicieni din opoziție au acuzat Partidul Democrat că ar controla justiția moldovenească și asta pentru că mai multe decizii ale instanțelor de la noi au fost previzibile. PD a respins, de fiecare dată, acuzațiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram