În Transnistria, a fost reținut liderul Partidului Comunist Transnistrean Oleg Horjan, care este și deputat al Consiliului Suprem local. Potrivit novostipmr.org, el a fost, de asemenea, lipsit de imunitate pentru „organizarea unui miting neautorizat”.

Reținerea lui Horjan a fost cerură de către procurorul din regiune la ședința Consiliului Local Suprem. Potrivit lui, deputatul a organizat un miting în piața centrală din Tiraspol, pe 2 iunie, fără a-l coordona cu autoritățile locale.

Procurorul a mai menționat că, după miting mai mulți participanți au fost reținuți, inclusiv fiul lui Horjan. Iar, deputatul a mers la secția de poliție din Tiraspol și a încercat să treacă la persoanele reținute. Acțiune catalogată drept ilegală de procuror, care a menționat că deputatul a trebuit să fie oprit. „În cursul acestor acțiuni, Horjan a împins un angajat al poliției cu mâinile în piept, iar acesta, de fapt, este o manifestare a violenței împotriva reprezentantului puterii” a povestit procurorul Anatloii Guretsky. Potrivit procurorului, în timp ce parlamentarul a fost expulzat din clădire, el a reușit, de asemenea, să rupă epoleții de pe umerele de la câțiva ofițeri de poliție.

În schimb, deputatul susține că a mers în acea noapte la poliție, pentru că i s-a spus că, în adresa persoanelor reținute se aplică forța fizică.