Președintele rus, Vladimir Putin, a răspuns astăzi la 79 de întrebări, în cadrul evenimentului Linia Directă a Kremlinului. În total, oamenii au trimis 2 milioane, 581 de mii de adresări. În acest an, teleconferința a durat 4 ore și 23 de minute.

Ediţia actuală a „Liniei directe” cu cetățenii ruși a avut un format diferit faţă de celelalte. Dacă anterior, președintele rus răspundea unui public, astăzi Putin a răspuns dintr-un studio la întrebările primite prin diferite canale de comunicare. Evenimentul a fost moderat de doi jurnalişti fideli Kremlinului. Într-o adresare video, primită de la un locuitor din Donbass, președintele rus a fost rugat să comenteze zvonurile că regiunile separatiste ar putea fi atacate, pe fonul Campionatului Mondial de Fotbal, ce va începe în curând în Rusia.

Sper să nu se ajungă până la acest gen de provocări. Dacă și vor fi astfel de acțiuni, urmările vor fi grave pentru statalitatea Ucrainei,” a spus Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

Vladimir Putin a fost întrebat și despre nepoții săi, despre care nu prea există informație în presă. Jurnaliștii de la TV rain au comentat în direct răspunsurile președintelui oferind o viziune mai ironică asupra acestora.

Le transmit nepoților că nu trebuie să nu mintă,” a adăugat Putin.

Bloggerii ruși au vrut să știe despre limitarea accesului la Youtube, Telegram și la altor aplicații online din afară. Putin a menționat că pentru el este importantă, întâi de toate, securitatea informațională, dar a recunoscut că interzicerea acestor nu este o soluție eficace. S-a vorbit și despre un eventual război Mondial, al treilea la număr. Putin a răspuns că ”un nou război mondial ar putea însemna sfârşitul civilizaţiei”, iar frica de distrugere reciprocă a descurajat dintotdeauna marile puterile de acţiuni bruşte. Sesiunea de întrebări-răspunsuri a durat peste patru ore. Cea mai lungă „Linie directă“ a avut loc în 2013. Atunci Putin a oferit răspunsuri timp de 4 ore şi 47 de minute.