Un copil de 2 ani a fost internat la spitalul „Valentin Ignatenco” din capitală cu leziuni corporale pe față, gât și în zona toracelui. Tatăl copilului susține că micuțul a fost bătut de propria mamă care obișnuiește să consume des băuturi alcoolice. De cealaltă parte, femeia spune că bărbatul se răzbună pentru că l-a părăsit.

Copilul a fost internat în Secția neurologie cu multiple hematoame, echimoze și cu o traumă cerebrală ușoară. Medicii spun că le este greu să determine proveniența leziunilor.

„De care traume nu pot să vă spun, seamănă și a mușcătură, lovitură și pișcătură, dar și un hematom care, parcă, ar fi în rezultatul unor căzături. Probabil, dacă cădea de undeva de la înălțime, puteau să fie și fracturi careva la mânuțe, piciorușe, dar nu erau”, spune Angela Leancă, medic neurochirurg.

Tatăl copilului susține că a fost plecat peste hotare timp de patru luni, iar la întoarcere soția sa nu i-a permis să vadă micuțul decât o singură dată. Pe 4 iunie, i-a reușit, totuși, să o convingă pe femeie și a mers să i-a copilul la plimbare.

„Am intrat și am văzut o dezordine, o murdărie, fum de țigară, scrumieră, haos, băuturi și tot așa, foarte urât din partea ei.Când l-am văzut, era speriat, era bătut după cum ați văzut și Dvs fotografiile”, susține Denis, tatăl copilului.

Contactă de TV8, mama copilului a negat acuzațiile spunând că acesta a căzut de pe tobogan în timp ce juca. Femeia a refuzat să ne ofere mai multe detalii menționând că ea, de fapt, a fost bătută de fostul soț.

„Copilul a căzut de pe tobogan. Noi ne aflăm acum în proces de divorț, eu am plecat de la el după ce m-a bătut de mai multe ori și în așa mod el acum se răzbună”, povestește Elena, mama copilului.

Sora femeii susține însă contrariul: „Asta durează deja 5 ani. Elena consumă des alcool și, în repetate rânduri, a avut probleme. Ea se urca băută la volan, i-a fost luat permisul de conducere. Într-o zi, copilul a căzut de pe geam de la primul etaj. Ea era la balcon, consuma alcool și vorbea la telefon. A fost găsit de un bărbat care a început să strige – al cui este copilul și doar așa ea a auzit, dar nici atunci nu a chemat ambulanța”.

La rândul ei, mama copilului susține că nu consumă abuziv alcool. La solicitarea tatălui copilului, Inspectoratul de poliție Botanica, dar și Direcția protecției copilului examinează cazul.

S-a pornit un proces penal, copilul a fost îndreptat la expertiza medico-legală pentru a stabili gradul leziunilor de pe suprafața corpului copilului. Totodată, mama copilului a depus o declarație precum că copilul nu este bătut”, menționează Natalia Stati, ofițer de presă, Poliția Capitalei.

Conform personalului medical, atât în ziua internării, cât și ulterior, mama copilului ar fi manifestat un comportament agresiv: „Am fost martoră, chiar ieri s-a întâmplat, nu puteau să se stabilească cine să stea cu copilul. Până la urmă nu se puteau înțelege și au fost invitate trupele speciale ale poliție de sector. – Mirosea a alcool de la doamnă? – Nu vă pot spune pentru că nu am stat la așa distanță de aproape ca să pot să examinez”.

Cazul a intrat în vizorul autorităților, iar TV8 va monitoriza evoluția acestui caz.