Cel de-al treilea suspect în cazul bărbatului omorât în bătăi de un grup de sportivi K1 în fața centrului comercial Atrium, Eugeniu Deliu, a fost anunțat în căutare internațională. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Corneliu Bratunov, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chişinău.

O decizie în acest sens a fost luată vineri, 8 iunie, de către procurori. Surse citată a declarat că pe numele lui Deliu a fost aplicat un mandat de arestare de 30 de zile.

Sursele TV8 spun că acesta ar fi părăsit țara prin regiunea transnistreană chiar chiar în seara tragediei. Între timp, luptătorul K1 Aurel Ignat, care deja a fost plasat în arest, a atacat hotărârea la Curtea de Apel. Ședința ar putea avea loc săptămâna viitoare. Pentru celălalt suspect, Mihai Pârgaru, instanța de apel a menținut arestul.

Reamintim că, noaptea de 18 spre 19 mai a fost fatală pentru Serghei Bejenari, un tânăr de 30 de ani, ucis în bătaie în apropierea centrului comercial Atrium din capitală. Bejenari petrecea alături de fratele său Ion, de polițistul Serghei Bradu și trei femei ziua de naștere a omului legii în clubul „Edgo Night Club”, din interiorul centrului comercial. În urma unui conflict transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde a decedat în dimineața din 25 mai. Serghei Bejenari, tatăl unui băiat de șapte ani, a fost înmormântat marți, 29 mai, în localitatea sa de baștină, Orhei.