În 2016, viceprimarul Nistor Grozavu a prezentat la ședința Primăriei schița unei clădiri ce ar putea fi ridicată în locul Cinemtografului Gaudeamus din Capitală. Potrivit acestuia, complexul este alcătuit din două clădiri, dar și o curte interioară.

„Se propune un stil high-tech, dar dacă ne uităm la construcțiile deja existente, acesta nu se încadrează în peisaj. Construcția care este mai simplă arhitectural cred că ar avea dreptul la existență. Dosarul cu acest obiectiv se află spre examinare, aspectul clădirii va fi discutat”, a precizat atunci viceprimarul.

Nistor Grozavu a mai menționat atunci că la primul etaj al clădirii urmează să fie amenajate câteva săli de cinematograf, spații comerciale și oficii, iar spațiile verzi și monumentul urmează să fie păstrate integral.

Menționăm că societatea civilă a semnalat că la cinematograful Gaudeamus din Capitală se pare că au început lucrările de demolare ale clădirii. Potrivit acestora, de două zile muncitorii demontează acoperișul cinematografului. Menționăm că autorizația de demolare a cinematografului a fost semnată de fostul primar Dorin Chirtoacă, încă în 2016. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Foto: allmoldova.com

Foto: allmoldova.com

Foto: allmoldova.com