CCA le-a recomandat posturilor TV din Republica Moldova să difuzeze 5 spoturi de promovare a Arenei Naționale – o inițiativă propulsată de PD. Spoturile, în limbile română și rusă, au fost realizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Membrii CCA nu au ezitat să laude spoturile.

„Niște spoturi foarte frumoase care promovează modul sănătos de viață și care ar crea niște îndemnuri pentru tânăra generație să înceapă să practice sportul”, a menționat Tatiana Buraga, membră CCA.

„Sunt prezentate în aceste spoturi niște personalități autohtone, niște personalități care au obținut niște rezultate peste hotare și care spun că dacă vom avea o arenă și noi vom avea așa rezultate”, a declarat și Dragoș Vicol, președinte CCA.

De cealaltă parte, directorul executiv al Asociației Presei Independente susține că CCA ar trebui sa se abțină de la promovarea unor proiecte controversate ale guvernării.

„Recomandarea CCA este obligatorie și mai ales că unele instituții sunt slab dezvoltate și o iau ca pe o sugestie aproape obligatorie. Nu cred că este logic ca CCA să facă acest lucru”, susține Petru Macovei, director API.

Subiectul privind construcția arenei Chișinău a apărut în vizorul presei în luna martie și a fost anunțat de liderul PD, Vladimir Plahotniuc. Ulterior, pentru edificarea arenei, statul a prevăzut 200 de milioane de lei din fondul pentru reparația drumurilor.

Reporter: Carolina Bețivu