Primarul din Băcioi cere azil politic. Vitalie Șalari s-a plâns într-o conferință de presă că ar fi fost amenințat, în repetate rânduri, de deputatul democrat Constantin Țuțu, și el originar din Băcioi. Primarul spune că Tuțu i-ar fi cerut să cedeze două funcții de conducere din cadrul primăriei și a consiliului local. Democratul a respins toate acuzațiile și i-a recomandat să depună o plângere la poliție.

Vitalie Șalari a făcut apel către mai multe misiuni diplomatice, dar și către instituțiile de drept de la noi să-i ofere protecție.

Către Ambasada Americii, ambasadele Uniunii Europene ca să acorde azil politic familiei mele pentru că îmi fac griji pentru viața, sănătatea mea. În asemenea situație rog ca toate organele de drept, organele procuraturii CNA, poliția să se sesizeze pe toate cele declarate de mine”, a declarat Vitalie Șalari, primarul comunei Băcioi.

Șalari spune că democratul Constantin Țuțu i-a spus direct să renunțe la mai multe funcții din administrația publică a comunei Băcioi.

Permanent ne așteptăm la diferite acțiuni banditești din partea deputatului Constantin Țuțu, care stă în spate și dirijează acest lucru. Am avut, spre regretul meu, am avut o întâlnire cu domnul deputat Țuțu prin care mi s-a cerut funcția de secretar și viceprimar al comunei Băcioi. Prin care i-am refuzat categoric”, mai spune Șalari.

„Sunt prostii!”, a comentat deputatul PD, Constantin Țuțu, acuzațiile primarului. Într-o intervenție pentru TV8, democratul a mai menționat că și el vrea să știe cum l-ar fi amenințat pe Șalari.

Ceea ce spune el că am făcut oferte, că l-am amenințat, niciodată nu a fost așa lucru. Dar dacă dvs știți, el de vreo patru ani încearcă să lupte cu mine, să spună că îl ameninț. Eu îl sfătuiesc să meargă la poliție sau la procuratură și să depună o plângere. Și mie mi-e interesant cu s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Constantin Țuțu.

Vitalie Șalari este primar în Băcioi din 2011. Inițial, el a fost membru al Partidului Liberal, iar de câteva luni este membru al Partidul Unității Naționale. În conferința de presă, primarul a reamintit că este cercetat în mai multe dosare penale.