CCA laudă TV8! Postul nostru de televiziune a fost unicul care a reflectat corect și echidistant campania electorală pentru alegerile locale noi din acest an. Concluzia apare în raportul final de monitorizare al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, prezentat astăzi. Alături de TV8, alte 9 posturi TV din țară au fost monitorizate de CCA.

„Urmare a analizei cantitative și calitative, s-a atestat că postul de televiziune TV8, în perioada de raport 10 – 20 mai 2018 și 23 mai – 3 iunie 2018, nu a comis derogări de la legislația audiovizuală electorală și de la decizia CCA Nr.16/101 din 21.07.2017”, a menționat Elena Mirjan, reprezentant CCA.

Administrația postului nostru de televiziune susține că rezultatul obținut de TV8 este conform cu obiectivele și valorile instituției.

„Rezultatele raportului de monitorizare CCA demonstrează, de fapt, ceea ce și-a propus postul de televiziune TV8 încă din momentul fondării acestuia – să fie un post de televiziune echidistant, corect, profesionist și fără partizanat politic”, susține Mariana Rață, director al departamentului de știri TV8.

Celelalte posturi TV monitorizate ar fi favorizat anumiți candidați sau partide, se mai arată în raportul CCA. Acestea au primit avertizări publice și sancțiuni de la 5.000 la 25.000 de lei după ce au fost monitorizate în perioada 10 mai – 3 iunie.