/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Satul Vadul-Rașcov vă invită sâmbătă la Festivalul „Paromul cultural Rașcov – Vadul-Rașcov”

missing
09 iunie 2018, ora 10:03

La festival vor evolua ansambluri folclorice, dansatori, tarafuri din zona Nistrului de mijloc cu un amalgam de cântece, dansuri şi secvențe din spectacole teatralizate. Vor fi organizate excursii la obiectivele turistice din Vadul-Rașcov, la Casa-muzeu „Dumitru Matcovschi”, Cimitirul evreiesc, Grotele în stânci, Clopotnița din sec. XV, etc., expoziții de fotografii ale obiectivelor turistice din cele 15 sate beneficiare ale proiectului, expoziții cu desene ale elevilor din Rașcov și Vadul-Rașcov, proiecții de filme cu amintirile celor mai vârstnici locuitori ai acestor sate despre relațiile lor de prietenie cu vecinii de peste Nistru, tradiții, istorie, meșteșuguri, etc.

În cadrul festivalului va fi expusă harta turistică ce leagă satele situate la poalele stâncilor nistrene, va fi prezentat costumul autentic al vadrașcovenilor creat grație acestui proiect, vor fi organizate expoziții și ateliere ale meșterilor populari din zonă, competiții sportive şi concursuri cu desen pe asfalt, un flash-mob al dansului „Coasa”, un rug și o horă a prieteniei pe malul Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram