Al doilea festival „Paromul cultural Raşcov – Vadul-Raşcov” va fi organizat sâmbătă, 9 iunie, în satul Vadul-Raşcov, raionul Şoldăneşti, în satul de baştină al marelui poet Dumitru Matcovschi. Festivalul urmărește scopul de a consolidarea relațiile culturale, turistice și de prietenie între circa 15 sate de pe ambele maluri, situate la poalele stâncilor nistrene, începând cu raioanele Șoldănești și Camenca, până la Dubăsari.

La festival vor evolua ansambluri folclorice, dansatori, tarafuri din zona Nistrului de mijloc cu un amalgam de cântece, dansuri şi secvențe din spectacole teatralizate. Vor fi organizate excursii la obiectivele turistice din Vadul-Rașcov, la Casa-muzeu „Dumitru Matcovschi”, Cimitirul evreiesc, Grotele în stânci, Clopotnița din sec. XV, etc., expoziții de fotografii ale obiectivelor turistice din cele 15 sate beneficiare ale proiectului, expoziții cu desene ale elevilor din Rașcov și Vadul-Rașcov, proiecții de filme cu amintirile celor mai vârstnici locuitori ai acestor sate despre relațiile lor de prietenie cu vecinii de peste Nistru, tradiții, istorie, meșteșuguri, etc.

În cadrul festivalului va fi expusă harta turistică ce leagă satele situate la poalele stâncilor nistrene, va fi prezentat costumul autentic al vadrașcovenilor creat grație acestui proiect, vor fi organizate expoziții și ateliere ale meșterilor populari din zonă, competiții sportive şi concursuri cu desen pe asfalt, un flash-mob al dansului „Coasa”, un rug și o horă a prieteniei pe malul Nistrului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!