/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Afacerea cu livrete militare: Trei funcționari riscă până la 10 ani de închisoare pentru corupție și fals în acte publice

11 iunie 2018, ora 15:26

Procuratura Anticorupţie anunță că a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală de învinuire a celor trei în judecată.

Cei trei au fost reţinuţi în noiembrie 2017. În urma investigațiilor s-a stabilit că, persoanele publice din cadrul Centrului Militar al mun.Chișinău favorizau, contra plată, cetăţeni ai Republicii Moldova în a se eschiva de la serviciul militar în termen. Cumulativ, aceştia asigurau eliberarea actelor de evidență militară fictive, prin aplicarea unor scheme de corupție.

În acest scop a fost pusă la cale o schemă de pretindere a mijloacelor financiare de la persoanele care intenționau să obţină livret militar, însă fără a îndeplini serviciul militar în termen. Inculpaţii solicitau de la beneficiari anumite sume de bani, cu taxă flexibilă, asigurându-le amânarea neîntemeiată de încorporare prin manipularea documentelor de evidență, eliberându-le livrete militare ce nu corespundeau adevărului sau declararea acestora ca inapți pentru serviciul militar.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de corupere pasivă şi activă, dar şi de fals în acte publice, inculpaţii riscă până la 10 ani închisoare, cu amendă de până la 400 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

De asemenea, aceştia vor fi obligaţi să achite cheltuieli judiciare în sumă de 25 mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram