/FOTO/ O activistă din Rusia a fost amendată cu 160 de mii de ruble pentru un poster cu Putin

11 iunie 2018, ora 17:13

Mihailova a fost găsită vinovată de încălcarea repetată a procedurii de organizare a unui miting, încălcare prevăzută în codul administrativ care presupune o amendă de 150-300 de mii de ruble. Ptrivit ei, instanța a decis și distrugerea posterului în care este afișat Putin.

Activista a explicat că a participat la un miting autorizat, însă poliția „a considerat că posterul nu corespunde subiectului coloanei” – activista se afla în coloana sindicatelor. Oamenii legii au constatat că cerințele celor din această coloană ar trebui să fie de natură socială. „Din punctul meu de vedere, aceasta este o absurditate totală, pentru mereu agenda socială este inseparabilă de cea politică”, a comentat Mihailova.

„Posterul meu se referă la interschimbabilitatea puterii, care, în opinia mea, este o problemă esențială în Rusia modernă”, a adăugat ea.

Instanța a decis distrugerea posterului, însă decizia va intra în vigoare numai după recursul verdictului sau după expirarea perioadei de recurs. De asemenea, expertiza va determina dacă posterul este o operă de artă și care este valoarea ei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram