Un bărbat de 48 de ani din satul Bălăbănești, Criuleni, a fost reținut de polițiști și, mai apoi, arestat preventiv, fiind suspectat de omorul fostei concubine.

Potrivit poliției, la 1 iunie curent, o femeie a solicitat ajutorul poliției din Criuleni pentru ai găsi prietena care de două zile nu răspundea la telefon și nici nu era acasă.

Oamenii legii au stabilit că, în noaptea de 30 spre 31 mai, victima, o femeie de 38 de ani, aflându-se la domiciliul fostului concubin, între ei s-a iscat un conflict, iar bărbatul a agresat-o, cauzându-i leziuni în regiunea capului, care au dus la moartea acesteia. Pentru a ascunde fapta, bărbatul a săpat o groapă în grădină și în noaptea de 1 iunie a îngropat trupul femeii, iar la haine și telefon a dat foc. Ca urmare a perchezițiilor efectuate în gospodăria concubinului, polițiștii au găsit cadavrul femeii îngropat la locul respectiv.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor intenționat. De asemenea, trupul neînsuflețit al femeii a fost transportat la medicina legală din Criuleni pentru efectuarea autopsiei.

Suspectul este arestat pentru 30 zile, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 15 ani de închisoare.