Bașcanul Găgăuziei, criticat pentru că și-a pus semnătura pe câțiva bebeluși, îmbrăcați în tricouri cu fotografia Irinei Vlah. Guvernatoarea a mers în satul Cismînchioi pentru a vizita două surori care au născut gemeni și tripleți la doar câteva luni diferență. Vlah a postat mai apoi fotografii din timpul întâlnirii, inclusiv cum semnează pe hainele bebelușilor. “Autografele se dau pe foi”, susține vloggerita Alină Andronache, mama a 3 copii, care îi sugerează să nu-i implice pe cei mici în acțiuni de promovare.

În fotografiile postate pe Facebook, Irina Vlah apare alături de părinții celor 5 micuți – o pereche de tripleți și una de gemeni. Bebelușii sunt îmbrăcați în haine pe care a fost imprimată fotografia lui Vlah. În unele imagini, bașcanul a fost surprins în timp ce semnează cu o cariocă pe spatele nou-născuților. Gestul guvernatoarei Găgăuziei a fost criticat de militanta pentru egalitatea de gen și mama a trei copii, vloggerița Alina Andronache.

În primul rând acesta este o promovare, iar noi știm că nu ar trebui să fie implicați copiii în promovare și alte lucruri, mai ales minori în strângerea voturilor. Cred eu că nu este demn și nu ar trebuie să fie implicați în asemenea lucruri. Autografele se dau pe foi, nu pe haine îmbrăcate pe copii în timp ce îl pui pe spate. Mie mi se pare că asta este o degradare a politicului moldovenesc. În general, tot ce se întâmplă în ultimele zile în Republica Moldova,” susține Alina Andronache, autoarea vlogului unei mame feministe.

Potrivit portalului de știri Newsmaker, bașcanul a oferit și 20 de mii lei părinților gemenilor și 50 de mii de lei familiei în care s-au născut tripleții. Deocamdată nu se știe dacă banii sunt din surse personale sau luați din bugetul public. Bașcanul nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii.