A fost festival la Sadova, iar ecoul lui și acum mai este viu. Mai ales că a avut și protagoniști pe măsură: pe șeful statului și pe interpretul filantrop, Filip Kirkorov. Acesta a făcut de toate: a strâns căpșuni, a cântat pe toloaca de la Sadova, a mâncat mămăligă cu peste prăjit la casa părintească a lui Igor Dodon și a cântat pe gratis. Totuși, participarea lui Kirkorov la Festivalul Căpșunii și Mierii s-a lăsat însă cu ironii și critici pe rețelele socializare.

Sărbătoare de zile mari la Sadova lui Igor Dodon, dar și pe profilul de pe rețelele de socializare ale președintelui. Imaginile video și fotografiile în care șeful statului a pozat alături de regele muzicii pop din Federația Rusă, Filip Kirkorov, au umplut internetul. Igor Dodon care l-a adus pe interpretul rus în calitate de oaspete special la Festivalul Căpșunelor și Mierii din Sadova, și-a etalat cu drag calitățile sale de gazda primitoare. Mai întâi i-a oferit ordinul Artist al Poporului „pentru merite deosebite în propagarea artei muzicale și pentru contribuție la consolidarea relațiilor culturale moldo-ruse”, apoi, au urcat în mașină și au pornit la Sadova.

„Vă salut pe toți. Alături de Filip, am ajuns la Sadova. În sfârșit am ajuns. Acum mergem să strângem căpșuni. Începe sărbătoarea.”

Ajunși la destinație, sub privirile sătenilor și ale suitei, în prezența unui alai care le dansau în față, Igor Dodon și Filip Kirkorov au strâns căpșuni și au pozat în fața cameramanilor și fotografilor personali.

Igor Dodon nu a ratat ocazia sa-i prezinte oaspetelui de vaza rudele. Badea Ghiță a avut prioritate.

„Bade Ghiță, vino încoace. Acestea sunt rudele mele. Verișorii mei, Gheorghe și Petru. Locuiesc aproape și sunt tot Dodon.”

Dodon nu a ezitat să se laude cu ce are în jurul casei, dar și priveliștea care se vede din ogradă, făcând și o remarcă: „Dacă vă uitați în jur, nu este Austria, nu, nu este totul al meu.”

„Și pentru ca era ora prânzului, iar oaspeții cam flămânzi, Igor Dodon și-a invitat suita la un ospăț pe măsură. Presa însă a fost ținută departe.”

„Noi deja suntem flămânzi, așa Filip? Dar facem așa. Intrăm în casă, pentru că vreau să vă arăt casa, după asta intrăm în beci, repejor servim câte un pic de vin, ne urcăm în mașină și mergem mai departe.”

Imaginile și scurtele înregistrări video postate de Dodon pe rețele de socializare nu au scăpat însă de critici și ironie. Internauții au făcut glume atât pe seama întâlnirii „oficiale” de la Președinție, cât și pe seama pozelor de la culesul căpșunelor. Anterior, Igor Dodon a spus că nu a cheltuit nimic să-l aducă pe Kirkorov la Sadova, iar banii cheltuiți pentru organizarea festivalului au venit de la fundația patronată de soția sa, Galina Dodon.