Femeia însărcinată, din raionul Orhei, ar fi murit din cauza unei hemoragii. Aceasta este concluzia preliminară înaintată de oamenii legii. Potrivit lor, pe corpul neînsuflețit nu au fost găsite urme de moarte violentă. Între timp, bebelușul care a fost găsit plângând alături de mama să se simte bine. Medicii spitalului din Orhei, unde a fost internat copilul, spun că micuța a venit pe lume la termen și are o greutate de 3 kilograme și 400 de grame. Ea este al optulea copil în familie.

Potrivit poliției, gravida s-a dus să strângă mâncare pentru iepuri, dar nu s-a mai întors. Soțul ar fi căutat-o toată noaptea, fără a da de urmele ei. Abia dimineața a reușit să o găsească în preajma unei case părăsite din satul Hulboaca. Femeia era moartă, iar alături de ea plângea un nou-născut. Pruncul, o fetiță, a fost preluat de o ambulanță și internat la spitalul din Orhei.

„Un copil născut în afara maternității, născut la termen, cu greutatea de 3 kg și 400 grame. Practic sănătos,” a declarat pentru TV8 Andrei Stratulat, director interimar al Spitalului din Orhei.

Cadavrul femeii a fost dus la Centrul de medicină legală pentru a se stabili cauza exactă a morții. Preliminar, se presupune că aceasta a suferit o hemoragie severă.

„Cadavrul femeii este supus examenului medicului legist deja dumnealui printr-un raport se va expune care este motivul decesului. De către poliție a fost pornit proces penal și sunt acumulate toate probele necesare ca să fie luată o decizie a acestui caz”, ne-a declarat Diana Maxim, serviciul de presă al IGP.

Responsabilii de la primărie au declarat pentru TV8 că femeia, în vârstă de 37 de ani, îngrijea de cei 7 copii mai mari ai familiei, iar bărbatul lucra, ocazional, în construcții.

„O familie liniștită, numeroasă, beneficia de ajutor material pentru că doar această familie o avem cu șapte copii”, a menționat Valentina Mitrofanova, secretară la primăria comunei Ghetlova.

Potrivit rudelor, după ce a născut ultima oară, gemeni, femeia ar fi fost atenționată de medici să nu mai rămână însărcinată. Poliția cercetează această tragedie.