Zeci de șoferi s-au adunat în seara zilei de marți în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva scumpirii carburanților. Acesta este deja al treilea protest al automobiliștilor și a fost organizat după ce ANRE a publicat pe 12 iunie noile prețuri plafon la benzină și motorină, care sunt mai mari decât cele anterioare. Tot astăzi, Ministerul Economiei și Infrastructurii a solicitat instanței să anuleze decizia ANRE de majorare a prețurilor la carburanți.

Menționăm că, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la carburanți, care vor fi valabile începând cu ziua de mâine, 13 iunie, și vor fi valabile până pe 26 iunie. Potrivit acestora, pentru benzină Premium-95 s-a stabilit prețul de – 19,49 lei, cu 34 de bănuți mai mult decât prețul stabilit anterior (16 mai), iar pentru motorină – 17,41 lei, cu 32 de bani mai mult.

Precizăm că, ANRE a stabilit la data de 29 mai noi prețuri la benzină și motorină, ulterior și-a suspendat decizia după ce Premierul a cerut explicații și din cauza nemulțumirii automobiliștilor, iar în vigoare au fost prețurile stabilite pe 15 mai. Atunci pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 a fost stabilit prețul maxim de 19 lei și 15 bani, iar pentru motorina 17 lei și 09 bani.