Șeful delegație UE în Moldova, Peter Michalko, este invitatul emisiunii „Politica Nataliei Morari” din această seară. Invitatul și realizatoarea emisiunii, Natalia Morari, vor discuta despre ultimele evenimente din politica R. Moldova, alegerile din Chișinău, starea justiției, dar și despre prima tranșă din asistența macro-financiară.

Menționăm că, anterior Michalko a declarat că UE va monitoriza atent campania pentru alegerile parlamentare programate pentru acest an. De asemenea, el a spus că este important ca Moldova să nu rateze șansa de a se apropia și mai mult de Uniunea Europeana. Lucru care este însă posibil, potrivit oficialului european, doar prin implementarea reformelor. Tot el, a precizat că asistența macro-financiară de 100 de milioane de euro va veni, dar condiționat.

Peter Michalko și-a început activitatea în calitate de șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova în luna septembrie a anului trecut. Anterior, el a mai activat în R. Moldova Peter fiind consilier politic al reprezentantului special al UE în RM Kalman Mizsei în perioada 2007-2011.

Puteți urmări emisiunea marți, 12 iunie, ora 21:30, live pe tv8.md. Puteți adresa întrebări pentru cei doi invitați prin intermediul unui email la redactia@tv8.md sau să lăsați un mesaj pe pagina de Facebook a televiziunii.