Trei copii de la grădinița nr. 139, din sectorul Botanica, au fugit luni de la grădiniță și au rătăcit în jur de trei ore, spune mama unuia dintre ei pe o rețea de socializare. Potrivit ei, copiii au plecat de la grădiniță în timp ce se jucau în curte, au ieșit printre zăbrele gardului și au mers la plimbare. Pe acest caz a fost sancționată dădaca în a cărei grupă erau copiii, a menționat pentru TV8 Elena Vorotneac, șefa secției Informare și relații cu comunitatea din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport (DGETS) a Primăriei municipiului Chişinău.

Vorotneac a menționat că copii aveau vârsta de 6/7 ani și au fost plasați aici pe timpul verii, deoarece grădinița lor este în reparație. Tot ea spune că copii nu au lipsit mai mult de 20 de minute, deoarece directoarea era mereu în contact cu direcția din momentul dispariției copiilor. Ea a mai menționat că incidentul este cercetat şi analizat, iar ulterior, dacă administrația va fi găsită vinovată de incident, ea va fi sancţionată conform Codului Muncii.

În același timp, mama unuia dintre copii povestește că a fost anunțată despre dispariția copiilor, abia după ce aceștia au fost găsiți. Iar, în timp ce administrația grădiniței spune că aceștia au lipsit timp de vreo 20 de minute, părinții susțin că aceștia au lipsit în jur de trei ore.

Ne-au spus că copii nu au lipsit mai mult de 20 de minute. Dar, după cum s-a dovedit (copii ne-au arătat aventura lor), copiii au fugit după micul dejun, și s-au plimbat cel puțin 3 ore, deoarece administratorul magazinului, care i-a găsit, și i-a dus înapoi la grădiniță, a menționat că la ea au ajuns la 11.30! Noi am mers de-a lungul acestui traseu și numai până la magazin ne-a luat o oră să ajungem (pasul copiilor), asta noi încă nu ne-am jucat la tobogane și nu am „rătăcit”. Copiii noștri au ajuns la o depărtare de 2 km de la grădiniță”, povestește femeia.

Ea mai spune că copii au traversat două străzi, dintre care una cu patru benzi, au intrat în magazine, în frizerii, s-au dat în parc pe tobogane. Au fost văzuți de mame, maturi, însă doar două femei dintr-un magazin de suvenire s-au alarmat în privința acestora.