Primarul ales al Capitalei a declarat că va ataca la Curtea Supremă de Justiție hotărârea Curții de Apel Chișinău care a decis că Regata Imobiliare (succesor în drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL) poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguță. Prin aceeași decizie, luată la data de 7 iunie 2018, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

„În ce privește hotărârea Curții de Apel, vom verifica cu atenție fiecare argument adus de către instanțele moldovenești. Cunoaștem foarte bine în interesul cui au funcționat în ultima perioadă, și vom cere contestarea acestei decizii la Curtea Supremă de Justiție în termenii stabiliți de lege. Nu vom lăsa ca această hotărâre să intre în vigoare așa cum își dorește clanul mafiot Plahotniuc-Dodon. Vom apela de fiecare dată la societatea civilă, cu care am făcut front comun și în cazul Gaudeamus, și cred că am obținut o primă victorie. O victorie modestă trebuie să recunoaștem, dar o victorie împotriva mafiei imobiliare controlate de Plahotniuc și cu complicitatea lui Dodon, și a consilierilor municipali de acum din diferite fracțiuni”, a declarat Andrei Năstase.

Menționăm că, judecătorii au respins cererile Consiliului Municipal Chișinău și a Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor prin care se solicitau interzicerea construcției.

Regata Imobiliare SRL este succesor în drepturi procedurale a firmei „Finpar Invest”, controlată de familia lui Vladimir Plahotniuc. În același timp, Regata Imobiliare SRL aparține unei alte firme, „Biotehnos” SRL, fondată de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii, proaspătul președinte al Federației de Tenis din Republica Moldova (FTM).