Dorina Vintea, mama lui Yasemine, fetița de un an care ar fi fost omorâtă de dădacă în timp ce se afla la o grădiniță privată din Israel, a participat la o ședință specială în Parlamentul din Israel. Acolo, Dorina a militat pentru instalarea camerelor de supraveghere în grădinițe pentru ca părinții mereu să poată vedea ce face copilul lor și nimeni să nu mai trăiască tragedia care i s-a întâmplat familiei sale.

„Vă mulțumesc foarte mult că ma-ți invitat aici. Vă mulțumesc din suflet celor care ați venit aici. Știu că acum nu putem face nimic pentru a ne întoarce copilul nostru înapoi, dar aș vrea pentru alți copii să se aibă grijă prin instalarea camerelor de supraveghere în grădinițe, pentru a putea vedea ce fac copii în orice moment. Cunosc legile din țară și știu că la vârsta de trei ani, mama trebui să-și ducă copilul la grădiniță, deoarece ea trebuie să se întoarcă la muncă. Dar, copilul este atât de mic și nu poate spune acasă: „Mama eu nu vrea să merg acolo, deoarece este violență sau altceva…”. Și aș vrea ca toată lumea, toți părinții, mamele să facă proteste, manifestații și aș vrea ca legea în țara dată se se schimbe”, a declarat Dorina.

Ea a prezentat ca exemplu R. Moldova, unde copii merg la grădiniță la o vârstă mai înaintată, când ei pot vorbi și pot spune ce li se întâmplă la grădiniță.

Amintim că, fetița unor moldoveni, stabiliți în Israel, a fost omorâtă în timp ce se afla la o grădiniță privată. Principalul suspect este dădaca – o ucraineancă de 23 de ani. Pe acest caz a avut loc prima ședință de judecată, iar în rechizitoriul prezentat de procuror se spune că dădaca a ucis-o pe Yasmin, acoperind-o cu o plapumă și blocându-i accesul la aer. De asemenea, ea este acuzată de alte opt cazuri de batjocură crudă asupra altor opt copii: i-a bătut de podea, i-a aruncat și scuturat, i-a lovit, târât pe podea, i-a acoperit cu pături sau le-a pus o găleată în cap.