Procuratura din Germania a impus Volkswagen o amendă de 1,2 miliarde de dolari în scandalul emisiilor, aceasta fiind una dintre cele mai mari amenzi aplicată vreodată unei companii germane. Amendă a fost anunțată miercuri de către procuratură și de către Volkswagen, iar grupul auto a exprimat speranța ca astfel să fie întoarsă o nouă pagină în cazul manipulării rezultatelor testelor de poluare ale vehiculelor diesel, transmite CNN.

„Este una dintre cele mai mari amenzi impusă vreodată unei companii din Germania”, se arată într-un comunicat al procuraturii.

Producătorul auto a precizat că a acceptat plata acestei amenzi. „Volkswagen a acceptat amenda și nu va face apel împotriva acesteia. În acest fel, Volkswagen își recunoaște responsabilitatea pentru criza diesel”, potrivit unui comunicat al grupului.

Scandalul manipulării testelor de poluare ale vehiculelor diesel a izbucnit în 2015, când Volkswagen a recunoscut în Statele Unite că a instalat pe acestea software-uri ilegale pentru a reduce emisiile în timpul testelor.