Vladimir Maiduc, fostul șef al Direcției Administrative a primăriei Chișinău și cel mai generos donator al Partidului Democrat în campania electorală din anul 2016 ocupă funcția de director interimar al Aeroportului Internațional Mărculești (AIM). Informația dată se regăsește pe site-ul instituției, iar Maiduc a declarat pentru Ziarul de Gardă că a fost numit încă în luna martie 2018, la scurt timp după ce și-a dat demisia de la Primărie.

Fiind întrebat dacă are competențele necesare pentru a deține funcția de director la o astfel de instituție, Vladimir Maiduc ne-a comunicat că „pentru a lucra director la aeroport nu trebuie să fii pilot, fiind că eu nu zbor în cosmos. Trebuie să fii un manager bun”. Acesta a precizat că deține funcția de director interimar al „AIM” din luna martie 2018, când a fost numit de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, entitate care gestionează instituția.

În anul 2016, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, Vladimir Madiuc a figurat pe lista de donatori ai Partidului Democrat din Moldova (PDM). Acesta a contribuit cu 500 000 de lei și declara că nu este pentru prima dată când face astfel de donații pentru PDM. Funcționarul afirmă însă că numirea sa în funcția de director la AIM nu are nicio legătură cu PDM.

Aeroportul are o sumedenie de datorii. Eu circul cu mașina mea personală. Eu nu am primit niciun salariu, nici nu știu cât e salariul meu. Venit din asta nu este. Numai muncă. Aici nu ai ce fura. Tot ce a trebuit să fure, s-a furat până la venirea mea. Sunt conturile blocate, pentru angajați nu sunt bani pentru salarii. A fost deconectat gazul și energia electrică. Nu vă gândiți că am venit aici și este un tort mare și ne-am adunat împrejur și cei care au donat pentru Partidul Democrat stau și mănâncă tort. Că mi-a făcut cineva un beneficiu și dețin această funcție, nu. Am venit cu intenții bune”, zice Maiduc.

Vladimir Maiduc este fondator al trei companii: Trans-Crin SRL, care prestează servicii de curățare și întreținere a clădirilor, Securitas-Grup SRL, specializată în servicii de securitate, precum și Vistina SRL, care deține complexul de odihnă „Forest Club” din s. Cărbuna, Ialoveni. Acesta a ocupat anterior mai multe funcții în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ultima dată, în timpul mandatului lui Dorin Recen, Maiduc a deținut funcția de șef al Direcției Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne.