Încă o persoană a fost reţinută în dosarul primarului de la Truşeni. Este vorba despre un fost inginer cadastral, actual preşedinte al unei companii specializate în efectuarea lucrărilor cadastrale.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), inginerul este bănuit de complicitate la comiterea abuzului de serviciu, în urma căruia administraţia publică locală din Truşeni a suportat prejudicii materiale considerabile.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Reamintim că, primarul comunei Truşeni, Ion Apostol, a fost reținut astăzi de Centrul Național Anticorupție (CNA). Edilul este suspectat că făcea parte dintr-o schemă de înstrăinare a terenurilor, ce ar aparţine administraţiei locale din Trușeni.

Potrivit celor de la CNA, investigațiile au început încă în luna ianuarie anul curent. Un grup de persoane, printre care actualul primar, dar şi preşedintele întovărăşirii pomicole din localitate, ar fi organizat deposedarea întovărăşirii pomicole din localitate de loturi de pământ cu ulterioara vânzare a acestora unor terţi. Mai multe detalii găsiți AICI.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!