Gălăgie pe un șantier din capitală, unde urmează să fie ridicat un bloc de locuit. La fața locului a venit și primarul ales, Andrei Năstase, care spune că acesta ar fi ridicat ilegal, iar din cauză că validarea mandatul său este tergiversată, nu poate interveni pentru a stopa ilegalitățile. Năstase este contrazis de un reprezentant al companiei de construcție care spune că are toate actele în regulă.

Să vedeți cum mafia obține niște terenuri pe bani de nimic și apoi construiesc clădiri încălcând cadrul normativ și apoi ni le vând nouă la prețuri exagerate apartamente în oraș”, afirmă Andrei Năstase, primar ales al Chișinăului.

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari a spus că actele pentru construcția blocului locativ supraetajat au fost emise în luna aprilie, cu încălcarea prevederilor legale.

Cineva din mafia imobiliară s-a înțeles cu cineva în primărie ca să primească aceste documente ca să înceapă lucrările de construcție. Ei deja vând apartamente, nu au dreptu să le construiască, dar deja le vând. Decizia este iscălită de către viceprimarul Grozavu și de către arhitectul șef pe data de 23 aprilie 2018 fără careva suporturi juridice. Pe acest teritoriu nu poate să fie construit un bloc de locuit, aici poate fi construit numai centre comerciale”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședintele PDA.

De cealaltă parte, unul din reprezentanții companiei, care nu a dorit să se prezinte, a negat acuzațiile și susține că are toate actele de construcție în regulă.

Toate documentele sunt oficiale, sunt reale. Ce documente au fost eu am prezentat domnului Năstase și lui domnul Slusari, dar mai departe este secția juridica a primăriei și secția juridică a companiei și ei între ei o să se clarifice”.

Contactat de TV8, viceprimarul Nistor Grozavu nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii, iar arhitectul-șef al capitalei, Sergiu Borozan, a spus că nu poate vorbi pentru că se află într-o ședință.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Oleg Cozlov.