/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

ANRE va aproba vineri tarife noi la energia electrică și alimentarea cu apă

14 iunie 2018, ora 15:08

În baza calculelor prezentate de Gas Natural Fenosa, specialiștii ANRE au constatat că tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici, racordați la rețeaua de tensiune joasă, pot fi reduse cu 12%, față de 5,5% cât a propus furnizorul.

Pentru consumatorii racordați la rețeaua de tensiune medie, ANRE propune un tarif mai mic cu 13,1%, în timp ce furnizorul propune o reducere cu 6,1%. Pentru consumatorii racordați la rețeaua de tensiune înaltă, reducerea propusă de ANRE este de 13,5%, față de 6% cât a propus Gas Natural Fenosa.

Pentru consumatorii din nordul țării, deserviți de către RED-Nord și FEE Nord, ANRE propune reducerea cu 10% a tarifului în cazul rețelelor de tensiune joasă și cu 9,7% pentru rețelele de tensiune medie.

Cât privește serviciul de alimentare cu apă și canalizare pentru municipiul Chișinău, furnizorul propune creșterea tarifului cu 1,44 lei, până la 12,13 lei/metru cub pentru consumatorii casnici și 25,90 lei/metru cub alți consumatori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram