Peste 100 de școli și grădinițe din Chișinău vor primi alocații din bugetul municipal, în sumă totală de peste 14 milioane de lei, pentru achitarea datoriilor și plăților curente de întreținere, dar și pentru alte cheltuieli. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul interimar Ruslan Codreanu pe 12 iunie.

Dispoziția prevede alocarea a 8522,7 mii lei instituțiilor de învățământ cu un număr mic de elevi (instituții cu sold negativ) pentru achitarea datoriilor și plăților curente pentru energia termică, gaze, apă și canalizare, pentru perioada mai-august a anului curent. Banii vor fi alocați din contul mijloacelor financiare centralizate prevăzute pentru procesul educațional (5550,5 mii lei) și din contul mijloacelor financiare centralizate prevăzute pentru liceele și clasele cu profil (2922,7 mii lei).

Din contul mijloacelor prevăzute pentru suplimentarea unor articole de cheltuieli ale instituțiilor cu regim special și alte cheltuieli, peste 60 de grădinițe vor primi 5299,3 mii lei. Iar două gimnazii vor primi 245 de mii de lei.

Direcția generală finanțe de la Primăria Chișinău va opera modificările de rigoare în bugetul municipal pentru anul 2018 pentru executarea dispoziției. Mai jos găsiți lista instituțiilor și sumele de bani alocate pentru fiecare.