Reprezentativa Rusiei a surclasat selecţionata Arabiei Saudite cu scorul de 5-0 (2-0), în primul meci al Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, joi, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în Grupa A a competiţiei.

Potrivit gsp.ro, rușii, gazdele competiției, și-au arătat intențiile ofensive încă din primele minute. Pressing-ul agresiv impus de selecționerul Stanislav Cherchesov a dat roade după doar 12 minute. Yury Gazinskiy a reluat excelent cu capul, fiind primul gol inaugural marcat printr-un astfel de procedeu după 20 de ani. Fostul jucător al Realului, Denis Cheryshev, intrat în locul accidentatului Alan Dzagoev, a dublat diferența cu 3 minute înaintea pauzei.

Repriza secundă s-a desfășurat sub aceleași coordonate. Rusia a cedat posesia, le-a permis adversarilor să plimbe steril mingea, și au lovit periculos pe contraatac. La doar un minut după intrarea pe gazon, Artem Dzyuba a marcat cu o reluare acrobatică din interiorul careului de 6 metri.

Denis Cheryshev și-a desăvârșit opera cu o nouă capodoperă. A primit o pasă de la pivotul Dzyuba și a reluat cu exteriorul de la marginea careului de 16 metri, direct în vinclul porții saudite, în primul minut de prelungire. Golovin a închis tabela dintr-o lovitură liberă, cu concursul larg al portarului Abdullah Al Muaiouf.