Gheretele care au fost evacuate lunile trecute ar putea să apară, din nou, pe străzile capitalei. Asta după ce Consiliul Concurenței a cerut consilierilor municipali să anuleze o serie de interdicții din Regulamentul ce prevede activitatea de comerț. Termenul indicat este sfârșitul lunii iulie. Contactat de TV8, primarul interimar, Ruslan Codreanu s-a arătat nemulțumit de decizie și spune că se va opune reinstalării gheretelor.

Consiliul Concurenţei cere anularea din Regulament a interdicției de desfășurare a activității gheretelor la o distanță mai mică de 250 metri de la intrările în unitățile comerciale staționare. Motivul invocat este că ar încălca legea Concurenței. Decizia l-a nemulțumit pe primarul interimar, Ruslan Codreanu. Acesta susține că va încerca să se opună revenirii gheretelor. Soarta gheretelor, în opinia lui, nu trebuie să fie decisă la Consiliul Concurenței, ci la CMC.

Vom încerca să protejăm interesul chișinăuienilor care zilnic ne scriu mesaje că sunt săturați de gherete și tot felul de unități de comerț”, a declarat Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei.

Oamenii au păreri împărțite despre posibila reamplasare a gheretelor pe străzile capitalei.

Nu, nu aș vrea, nu aș dori. –De ce? – Pentru ca să fie mai frumos în oraș”.

Foarte bine că le-au scos și socot că nu trebuie să fie amplasate înapoi. –De ce? – Pentru că fac incomodități și strică imaginea orașului”.

Mie îmi pare că era mai bine cu ele, de fiecare dată aveai de unde cumpăra ceva, înghețată, dar acuma este pustiu, le-au evacuat pe toate”.

Decizia noului regulament a fost luată de plenul Consiliului Concurenței după examinarea plângerii unei firme din Stăuceni, care desfășoară activitate de comercializare cu amănuntul a fructelor, legumelor și produselor de băcănie. Gheretele din capitală au început să fie demontate, în acest an, la indicația fostului primar interimar Silvia Radu. Din total, au fost evacuate de pe străzile capitalei peste 150 de gherete. Pentru aceste lucrări, Primăria a cheltuit peste 200 mii de lei. În capitală sunt aproximativ 4000 de gherete.

Reporter: Carolina Bețivu;
Imagine: Oleg Cozlov.