/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Zeci de oameni au venit în centrul capitalei pentru a dona sânge celor care au nevoie de el

missing
14 iunie 2018, ora 18:41

Cu muzică și voie bună. Așa au fost întâmpinați doritorii de a dona sânge, la corturile mobile, amplasate în scuarul Grădinii Publice. Doamna din imagini vine aici pentru a opta oară.

Nu numai să cerem de la viață dar trebuie și să dăm, să ajutăm aproapele, nu știm noi mâine ce putem să ajungem. – Veniți des? – A opta oară sunt, n-am știu că veneam și când eram mai tinerică”.

Și tinerii și-au făcut timp liber pentru a dona sânge.

Ne simțim bine când ajutăm poporul, să fie de folos cuiva”.

Unii au venit din raionul Criuleni, alături de colegii de serviciu.

Am venit cu colaboratorii, cu angajații de la spitalul raional Criuleni, împreună și poliția și noi de la pompieri, asta e, ne facem datoria”.

Nelipsiți de la așa evenimente sunt studenții instituțiilor militare.

Să ajutăm la oameni care au nevoie de sângele nostru. – Câți colegi sunteți? – Mulți suntem, de la cursul întâi, 21 de oameni”.

Au donat sânge și câțiva membri ai Guvernului, dar și unii deputați. Ieri, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și-a îndemnat colegii să-și facă timp pentru a trece pe la corturile de colectare.

Dau cu regularitate, o dată la două – trei luni, un fapt invocat și de necesitatea grupului de sânge pe care îl dețin, este o grupă rară de sânge. Și de faptul că conștientizez și cunosc cât de important este să donezi sânge și că e bine și pentru sănătate”, spune Svetlana Cebotari, minisrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Am puțină experiență comparativ cu colegii mei de la Ministerul sănătății care o fac, dar sper că acest lucru să poată ajuta orice persoană care are nevoie”, afirmă Cristina Lisnic, viceprim-ministru pentru Integrare.

Pentru efortul depus, toți donatorii au primit câte o pungă cu alimente și înghețată.

După donare fiecare donator va beneficia de garanțiile sociale, două zile libere de la serviciu, astăzi și în următoarea zi și bine înțeles că un pachet social”, explică Doina Banari, vice-director medical CNTS.

Datele Centrului de Transfuzie arată că, zilnic, donează sânge în jur de 150 de oameni, însă anual este nevoie de 80 de mii de donări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram