/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Au furat un safeu cu mii de lei, euro și sute de dolari. Doi tineri din Chișinău, reținuți

missing
15 iunie 2018, ora 13:54

Potrivit informaţiilor constatate, bănuiţii ar fi pătruns într-o casă de locuit, situată pe strada Vl. Maiakovski din sectorul Ciocana, de unde au sustras un safeu în care se aflau bani în sumă de 67 000 lei, 2300 euro, 900 dolari, după care au aruncat safeul într-un râu, astfel cauzând proprietarului, un prejudiciu în sumă totală de 128 190 lei.

Alt caz a fost înregistrat pe data de 21 mai, când bănuiţii ar fi pătruns într-o casă din com. Bubuieci de unde au sustras bijuterii din aur, cauzând proprietarului în vârstă de 34 de ani un prejudiciu de 13 790 lei.

Poliţiştii urmeaza să ridice toate bunurile furate, pentru a fi returnate proprietarilor, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru furt, care se pedepseşte cu amendă, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 4 ani.

Poliţia Capitalei solicită şi recomandă următoarele măsuri de siguranţă:

– Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată.
– Asiguraţi-vă ca uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte.
– Fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Dacă totuşi vi s-a întâmplat – schimbaţi imediat lacătul uşii.
– Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura.
– În cazul când plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de telefon la care puteţi fi de găsit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram