Selecţionata Danemarcei a învins reprezentativa statului Peru cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă, la Saransk, pe Mordovia Arena, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Potrivit ziare.com, partida de la Saransk a avut un ritm extraordinar, iar sud-americanii au făcut un meci foarte bun în pofida rezultatului. Prezenți la Cupa Mondială după o pauză de 36 de ani, Peru a jucat avântat și a avut numeroase ocazii de a înscrie, dar Casper Schmeichel a făcut minuni în poarta Danemarcei.

De partea cealaltă, Danemarca nu a impresionat, dar a profitat de puținele șanse avute. Deschiderea scorului s-a produs în minutul 60, când Poulsen a rămas singur în careu și a înscris cu un șut plasat. După primirea golului, Peru s-a aruncat în atac, a avut numeroase ocazii de a egala, dar scorul a rămas neschimbat. Guerrero putea înscrie cel mai frumos gol de la turneul final, dar călcâiul său s-a dus milimetric pe lângă bară și scorul a rămas neschimbat.

În urma rezultatelor înregistrate sâmbătă, clasamentul Grupei C este următorul: 1. Franța 3 puncte, 2. Danemarca 3 puncte, 3. Australia 0 puncte, 4. Peru 0 puncte.

În etapa a doua, vor avea loc meciurile Franța – Peru (21 iunie, ora 15:00) și Danemarca – Australia (21 iunie, ora 18:00).