/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

În atenția moldovenilor cu pașaport românesc care doresc să călătorească în Canada

missing
16 iunie 2018, ora 14:27

Astfel, începând cu 05 iunie, cetățenii români vor avea nevoie de un pașaport electronic valabil pentru a continua să călătorească în Canada. Față de acești călători rămâne valabilă cerința de a obține Autorizația de călătorie electronică (Electronic travel authorisation, eTA) pentru călătoriile întreprinse pe calea aerului. De menționat că eTa este o cerință unică aplicată de Canada începând cu anul 2017 față de toți cetățenii străini (inclusiv cetățenii UE) care până la introducerea eTA au fost scutiți de obligația de a deține viza de intrare în Canada, cu excepția cetățenilor SUA.

Românii care dețin un pașaport non-electronic, inclusiv, pașaportul temporar vor avea nevoie de o viză valabilă pentru a călători în Canada.

S-a decis impunerea măsurilor respective din cauza creșterii numărului solicitanților de azil odată cu introducerea regimului fără viză pentru cetățenii români și bulgari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram