/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

CM 2018: Costa Rica - Serbia 0-1. Eurogolul lui Kolarov a decis partida

17 iunie 2018, ora 17:15

Potrivit Agerpres, Serbia a obţinut victoria graţie golului marcat de Aleksandar Kolarov (56), din lovitură liberă.

Costaricanii au început în forţă şi au avut trei ocazii foarte bune în primul sfert de oră al partidei. Urena (3) şi-a prelungit mingea şi a fost blocat de Stojkovic, iar apoi Gonzalez (3) a reluat cu capul pe direcţia portarului Stojkovic, care a reţinut, fundaşul costarican ratând o ocazie şi mai mare în min. 12, când a fost complet nemarcat şi a reluat cu capul peste ţintă.

Serbia a avut în continuare o posesie mai bună şi şi-a creat o mare situaţie de gol, însă Sergej Milinkovic-Savic (27) a fost blocat bine de Keylor Navas. Acelaşi Milinkovic-Savic a avut o execuţie splendidă din foarfecă (44), Navas a respins, dar faza a fost întreruptă eronat pe motiv de ofsaid.

”Los Ticos” au mai avut câteva tentative de la distanţă, prin Urena (39) şi Calvo (42), dar niciuna nu şi-a atins ţinta.

Serbia a început foarte bine repriza secundă şi Mitrovic (50) a scăpat singur cu Navas, dar portarul lui Real Madrid a reuşit să respingă. ”Vulturii” (Orlovi) au deschis scorul (56), prin Kolarov, care a executat perfect în vinclu o lovitură liberă de la aproape 30 de metri.

Costaricanii nu au reuşit să pună în pericol poarta lui Stojkovic, tot sârbii fiind mai incisivi, cu Tadic în zi de centrare, dar Ljajic (58) nu a ajuns la balon, iar Kostic (76) nu izbutit să reia spre poartă.

Mitrovic (87) a avut o mare şansă de a închide meciul, dar a scăpat mingea de sub control la 11 metri. Kostic (90) a tras peste poartă din marginea careului.

Finalul a fost destul de aprins, cu incidente între Matic şi un membru al staff-ului costarican, dar şi un cartonaş galben primit de Prijovic după consultarea asistenţei video, pentru lovirea unui adversar.

Serbia a obţinut o victorie meritată, având un joc mai solid, pragmatic, în timp ce Costa Rica a fost departe de forma arătată în urmă cu patru ani, când a reuşit cea mai mare performanţă a sa la Cupa Mondială, sferturi de finală în Brazilia.

Branislav Ivanovic a devenit cel mai selecţionat jucător sârb, cu 104 selecţii, depăşindu-l pe Dejan Stankovic.

Costa Rica a avut în echipa de start opt jucători care au fost prezenţi şi la CM 2014, excepţiile fiind Venegas, Calvo şi Guzman.

Bolanos a devenit fotbalistul costarican cu cele mai multe meciuri la Cupa Mondială, opt (trei turnee finale).

În celălalt meci din Grupa E, Brazilia va înfrunta Elveţia, duminică seara, la Rostov pe Don (21,00).

Următoarele partide vor fi vineri 22 iunie, Brazilia – Costa Rica, la Sankt Petersburg (stadionul Sankt Petersburg), şi Serbia – Elveţia, la Kaliningrad (stadionul Kaliningrad).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram